Select Page

ŠTEVILKA 1 NA SVETU

Haier je 12 let zapored razglašen za največjo znamko v beli tehniki na svetu glede na količino prodaje. Raziskava je bila izvedena s strani neodvisne agencije za raziskavo svetovnega tržišča Euromonitor International.

BRANDZ TOP 100 NAJVREDNEJŠIH ZNAMK

BrandZ ™ predstavlja TOP 100 najbolj cenjenih svetovnih znamk 2020. med katerimi je Haier osvojil 1. mesto v kategoriji IoT (Internet of Things)

SVETOVNA ŠT. 1 V KAT. PAMETNIH KLIMATSKIH NAPRAV

Haier je osvojil 29,4% tržišča v kategoriji „pametnih” klimatskih naprav.

FORTUNE: HAIER MED NAJBOLJ CENJENIMI PODJETJI

Blagovna znamka Haier je bila razglašena za eno najbolj cenjenih blagovnih znamk na svetu za leto 2019 na podlagi razvojne strategije, osredotočene na končnega uporabnika.

FORTUNE GLOBAL 500

Fortune GLOBAL 500 je uvrstil podjetje Haier Smart Home Co med TOP 500 podjetij zaradi jasne vizije v segmentu pametnih ekosistemov. Pametni ekosistemi pomagajo uporabnikom pri avtomatizaciji vsakodnevnih nalog.

TOP 100 GLOBALNIH IZZIVALCEV

Bostonska svetovalna skupina (BCG) je objavila poročilo”TOP 100 GLOBALNIH IZZIVALCEV”, ki je izbral 100 podjetij iz 12 držav s hitrim gospodarskim razvojem (RDE), med njimi pa je tudi Haier.

Haier

Center za raziskave in razvoj

Haier Center za raziskave in razvoj klimatskih naprav s sedežem v mestu Qingdao na Kitajskem pokriva površino 220.000 m2. Ima več kot 150 laboratorijev, vključno s psihrometričnim laboratorijem, laboratorijem za kompresorske kalorimetre, laboratorijem za akustiko in vibracije, laboratorijem EMC (elektromagnetne združljivosti), laboratorijem za materiale in kemijo. Poleg tega se center za raziskave in razvoj ponaša z najvišjim “spuščenim stolpom” na svetu za testiranje dolgih testov cevne plinske freonske povezave (350 metrov visoko).

V industrijskem kompleksu “Haier Park” v Qingdau na Kitajskem je najnaprednejši laboratorij na svetu za testiranje, raziskave in razvoj izdelkov za sektor HVAC (ogrevanje, prezračevanje, hlajenje).

Stavba ima impresivnih 150 laboratorijev, kjer je mogoče testirati vse izdelke v skladu z vsemi nacionalnimi in mednarodnimi predpisi, značilnimi za sektor HVAC. Od kalorimetrov, preko anehogenih dvoran, do atmosferskih simulatorjev, elektromagnetnih testov in še veliko več.

Haier POSLANSTVO

Razvijati inovativno tehnologijo na področju pametnega upravljanja in izboljšanje funkcij za izboljšanje kakovosti zraka.

Haier VIZIJA

Biti prepoznan kot vodilni v svetovni HVAC industriji v smislu tehnoloških inovacij, kakovostnih izdelkov in uspešnega poslovnega modela.

1984.

Haier je bil ustanovljen v mestu Qingdao na Kitajskem.

1993.

Izdelana je bila prva inverterska klimatska naprava.

1994.

Pridobljen certifikat ISO9001.

1999.

Začetek izvoza klimatskih naprav v ZDA.

2001.

MB Frigo Grupa postaje generalni distributer Haier klimatizacijskih sustava na području Adria regije.

2015.

Posodobitev robotske proizvodne linije

2016.

Haier kupi GE appliances.

2018.

Haier kupi Candy.

2021.

5. leto zapored številka 1 na svetu v kategoriji "pametnih" klimatskih naprav